Waarom fruit suiker maakt het hart ziek

Smoothies
Omdat gezond: de onderzoekers hebben nu een voorheen onbekende bijwerking van de vruchten suiker op het hart smoothie, honing, Broccoli-ontdekt – het eten klinkt zo gezond, maar. Nog steeds, het Geloof, de vruchten suiker is beter dan gewone suiker. Hoeveel hij schadelijk voor het lichaam in feite, hebben de onderzoekers nu ontdekt.

Een gezonde voeding betekent vooral: veel fruit en groenten te eten. Vijf porties per dag (650 g) het is de aanbeveling van de duitse nutrition society (DGE). Die hebben de tijd tot puree fruit en groenten snel in een blender tot een romige Smoothie. Natuurlijk, banaan, Appel en co. een belangrijk onderdeel van een evenwichtige voeding. Het bevat fruit suiker is schadelijk voor onze gezondheid als eerder werd gedacht: Hij maakt het hart gevaarlijk om te groeien. Om dit resultaat wetenschappers bij het Zwitserse Federale Instituut voor technologie (ETH) in Zürich in het tijdschrift de Natuur.

Fructose maakt het hart groeien

Met behulp van dierproeven en op basis van het weefsel monsters van mensen, onderzoekers hebben ontdekt dat er een mechanisme, waarin het fruit suiker veroorzaakt een pathologische uitbreiding van de hartspier. In het ergste geval, dit proces leidt tot falen en zelfs een hart. Verantwoordelijk, de onderzoekers een van de vruchten suiker is uitgebracht enzym dat de schijven ongecontroleerde groei van de hartspier: de zogenaamde Ketohexokinase-C (KHK-C). Met name patiënten die last hebben van hypertensie zijn in gevaar.

Enzym kettingreactie

Een hoge bloeddruk te compenseren, de hartspier. De benodigde energie voor de hartspiercellen van de glycolyse (splitsing van suiker om te winnen). Als er voldoende fructose aanwezig is in het enzym KHK-C. het lichaam Kan gebruiken voor de productie van energie op fructose, wordt onafhankelijk van het proces en het is altijd meer macht. De onderzoekers waren in staat om te observeren hoe het enzym drijft de groei van de hartspier.

Fructose in de voeding

Fructose is opgenomen in bijna alle groenten en fruit. In vruchtensappen de fructose inhoud is meestal nog iets hoger. Gedroogd fruit, siroop en honing zijn ook zeer hoog Fructose-eenheden. In het licht van de nieuwe bevindingen van de onderzoekers adviseren, in het bijzonder van de kant en klaar maaltijden, evenals zwaar gesuikerde vruchtensappen en frisdranken. Het verbruik van een dagelijkse portie fruit was veilig, benadrukt de studie auteur Peter Mirtschink.

Hamburg-harburg, 19. Juni

Geef een reactie