Zo anders en gevarieerd zijn de oorzaken van een voedingsmiddel kan een vergiftiging, is dus vergelijkbaar met de symptomen zijn. Ze weerspiegelen de meerderheid van de inspanning van het lichaam, ziek ziektekiemen en gifstoffen doen om zich te ontdoen van het zo snel mogelijk.
In bijna alle vormen van voedselvergiftiging, deze symptomen verschijnen
- Misselijkheid
- Braken
- Diarree
- Koorts
- Koude rillingen
- Buikkrampen
- pijnlijke ontlasting en drang om te plassen
Misselijkheid, braken en diarree zijn de typische symptomen van voedselvergiftiging
Niet-specifieke symptomen voedselvergiftiging
Naast deze typische symptomen van een voedselvergiftiging aspecifieke ongemak, zoals een uitgesproken gevoel van ziekte, vermoeidheid, vermoeidheid, en het hoofd of het lichaam pijn. De hoogte is vocht-en elektrolyten vochtverlies door het braken en de diarree niet voldoende evenwichtige, het kan leiden tot een instorting van de bloedsomloop.
Afhankelijk van het type en de intensiteit van de voedsel-vergiftiging en andere symptomen, de oorzaak kenmerk. Dus een voedselvergiftiging, die wordt veroorzaakt door de bacterie Clostridium botulinum en de toxine kan verlamming van Spieren, dubbel zien, en de stem-of slikproblemen aandoeningen. Andere bronnen, zoals bijvoorbeeld ergot-alkaloïden in besmet graan soorten, om te resulteren in een geschikte concentratie, symptomen zoals zweten, wanen, hallucinaties, verwarring, of verlamming.