Voeding voor sterke botten

Parmesan verleiht Knochendichte
Vooral goed voor de botten: Parmezaanse kaas. In slechts 30 gram van 360 milligram calcium vast. Voorkomen van osteoporose voor! In aanvulling op lichaamsbeweging en voldoende zon helpt het bijzonder uw botten: het eten van De juiste voeding.

Melk

Voor het handhaven van de botdichtheid van ons lichaam nodig heeft en vooral calcium. En per dag 1000 milligram – dit is het equivalent van een liter melk, of vijf yoghurt. Belangrijk: calcium wordt alleen gebruikt in combinatie met Magnesium optimaal voor de bothuishouding. Het Ideaal is dus een banaan, melk of yoghurt met verse ananas of bessen.

Walnoten

Die tolereert geen melk producten, moet je zeker eten van walnoten. Omdat ze zorgen voor calcium. Ongeveer 90 Milli gram tot 100 gram noten. Meer van hetzelfde is, door de manier, noten in een hazelaar – 225 mg/100 g. Bovendien, walnoten houden van onze schepen zijn te wijten aan de overvloedige Omega-3 vetzuren gezond en punten door Magnesium.

Makreel

De vis moet zo vaak als mogelijk is, te Plannen op het eten. Makreel zorgen voor een goede hoeveelheid Vitamine D die nodig zijn voor ons lichaam te verwerken calcium in het bot te slaan. Ook haring, zalm, heilbot en tonijn zijn goede bronnen van Vitamine-D-donoren. Extra Plus: makreel ons voorzien van waardevolle Omega-3-vetzuren en Jodium.

Spinazie

De groene groente is een echte Vitamine-bom! Met slechts 20 gram spinazie, we voldoen aan onze dagelijkse behoefte van Vitamine K, die ondersteuning biedt voor de verwerking van calcium in het lichaam. Spinazie is rijk aan bèta-caroteen, en bevat foliumzuur, Magnesium en ijzer, calcium. Het oxaalzuur te compenseren, moet je eten spinazie met aardappelen, tomaten of sinaasappels.

Parmezaanse kaas

Kenners, jezelf te trakteren op iets vers geraspte Parmezaanse kaas Spaghetti, salade en rauwkost, veel doen voor een goede calcium balans! Andere harde kaas soorten, zoals Emmentaler of Alpine kaas, bevatten aanzienlijk meer calcium dan de Zachte en verse kaas. Maar Parmezaanse is de absolute top performer: drie eetlepels (30 g) 360 milligram calcium.

Uien

Een geheime tip: Het sap van uien beschermt onze botten. De lichte vloeistof druipt uit bij het Snijden, bevat een stof die remmend werkt op de door de osteoclasten veroorzaakte cellen. Daarnaast veel Vitamine C, calcium, kalium en zink in de populaire groente. Best te eten, rauwe uien, of gewoon een beetje warmte. Hun gezonde voedingsstoffen het beste bewaard gebleven.

Soja Bonen

Vele vlees-en worstsoorten van calcium rover. Omdat ze bevatten fosfaat, die berooft het lichaam van belangrijke bot Mineraal. Een smakelijk Alternatief: Tofu. Hij die ons met hoogwaardige eiwitten en calcium. Gemaakt van bonen, Tofu uit soja. 100 gram bevatten 260 milligram calcium.

Geef een reactie