Tekort aan voedingsstoffen – de oorzaken zijn divers

Een tekort aan voedingsstoffen kan vele oorzaken hebben. Een van de belangrijkste is een uitgebalanceerd dieet. De vele mensen populaire Fast-Food en kant-en-klare maaltijden bevatten in de meeste gevallen een veel calorieën, maar in zeldzame gevallen, een voldoende hoeveelheid vitaminen, mineralen en sporenelementen.

Starker Alkoholkonsum kann zu einem Nährstoffmangel führen

Overmatig alcoholgebruik kan leiden tot een tekort aan voedingsstoffen

Andere voedingsstoffen tekort-een oorzaak dat veel voedingsmiddelen worden industrieel verwerkt en op het punt van consumptie is al voor een groot deel van hun voedingsstoffen zijn verloren. Industriële suiker is een goed voorbeeld van: chemisch zuiver en vrij van mineralen en vitaminen – het is opgenomen in tal van voedingsmiddelen. Ook industrieel verwerkte meel, dat is een belangrijk onderdeel van bijna alle soorten brood, broodjes, gebak en koekjes, het ontbreekt aan de meest belangrijke voedingsstoffen, in tegenstelling tot de granen, waaruit het oorspronkelijk is gemaakt.

Andere oorzaken van een tekort aan voedingsstoffen

Maar, natuurlijk, een onevenwichtige voeding is niet de enige tekort aan voedingsstoffen veroorzaken. Ook mensen die behoeften hebben als gevolg van bijzondere omstandigheden, een bijzonder hoge voedingswaarde, niet in staat zal zijn om meer te dekken gevarieerd en gezond dieet altijd.

Risicofactoren voor een tekort aan voedingsstoffen

  • Zwangerschap
  • Het geven van borstvoeding een kind
  • intense sport
  • een vegetarisch of veganistisch dieet
  • leeftijd
  • Diëten
  • zwaar alcoholgebruik
  • Roken
  • bepaalde geneesmiddelen (bijvoorbeeld, de anti-baby-pil)
  • Tumoren en chronische ziekten, die zich buiten het lichaam sterk
  • chronische gastro-intestinale stoornissen belemmeren de opname van voedingsstoffen in de darm, zoals de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa

Geef een reactie