Schizofrenie, de vijand in mijn hoofd

Schizophrenie Erkrankung überwunden
Heel normaal met vrienden zitten in het café – in het verleden, de 30-jarige werd door hun ziekte schizofrenie onmogelijk. Eindelijk, ik voel me niet meer bedreigd en vervolgd – Manuela leed aan schizofrenie. De stemmen in je hoofd, je bent gedreven, bijna tot zelfmoord. Maar de liefde heeft hen gered.

Wanen van vervolging als een typisch Symptoom van schizofrenie

Mijn gezicht in de spiegel wordt gevormd tot een Grimas. Er zijn overal camera ‘ s. Bent u op zoek naar mij! In Radio en televisie. Zelfs in het licht van de zender wordt verborgen. Ik ben bang dat ik je breek in volledige paniek, de gloeilamp en de pijn van mezelf op de scherpe splinters…

Manuela ‘ s* stem trilt als ze leest de lijnen van haar dagboek. Omdat de lijnen verwarring getuigen van hun eerste schizofrene stuwkracht.

Zintuiglijke illusies, hallucinaties, wanen van vervolging – dit alles is kenmerkend voor de ziekte. Een ziekte, worden beïnvloed door de in Duitsland, 800 000 mensen. Schizofrene mensen, vonden de onderzoekers hebben van een overschrijding van de neurotransmitters dopamine en Serotonine in het hoofd. Maar ook psychologische stress, zoals onderzoek of scheiding een rol spelen – en ook de genen.

Toen ik getipte van de normale wereld, ik was net 20, vertelt Manuela (vandaag is het 30 jaar oud). Je wilde studeren bibliotheek van wetenschap, verplaatst naar Hannover, Duitsland – was klaar voor een nieuw leven. Maar ik voelde me ongemakkelijk in de stad. De studie overweldigde me. Ik kwam met mijn huisgenoten is niet duidelijk, alleen gevoeld.

De mensen met schizofrenie trekt meer en meer in hun eigen wereld

In hun eenzaamheid, Melanie trok weer verder en verder. In hun eigen wereld. Ze voelde niets meer. Geen Honger. Geen Dorst. Geen Vermoeidheid …

Voor de dagen dat ze was ondergedoken in haar bed, toen er plotseling iets vreemds gebeurde: Een man zat in de verwarming en maakte voortdurend geheim kloppen. Toen hoorde ik stemmen, voelde me elke seconde van het gevolgd.

Een van de stemmen sprak bijzonder sterk: Manuela, fluisterde ze voortdurend, je kunt vliegen. Zweven en je zult in een betere beurt. En dus Manuela opende het raam. En sprong…

Als door een wonder dat je overleefden de val van de derde verdieping. Een paar blauwe plekken en schaafwonden, anders was alles in orde.

Schizofrenie? Ik moet een van deze loopy?

Althans aan de buitenkant. Aan de binnenkant van de Chaos woedde op. Manuela was gebracht van de ICU naar de Sloot. Daar bonden ze aan het bed. Ik kon niet bewegen, omringd door vreemde mensen, dachten dat ze zouden me verkrachten.

Zes weken Manuela bleef in de psychiatrie. Door de sterke medicatie was ik in een dergelijke staat. Het voelde alsof ik onder een katoenen bal. Op het moment van het ontslag, leerde ze de diagnose – een schok: schizofrenie? Ik moet een van deze Loopy?

Geschokt, Manuela verhuisde terug naar haar geboortestad van Bielefeld en begon psychotherapie. Echter zonder blijvend succes. Opnieuw en opnieuw, zij belandde in het ziekenhuis. Het was alsof een aardbeving in mijn hoofd. Ik wist dat alleen ik hoorde de stemmen. Maar het maakte me bang. Ze had wortel geschoten in mijn hersenen en mijn gedachten.

Maar deze gedachten Manuela sprak nooit met je vrienden. Te groot is hun angst te worden geëtiketteerd. Ik wilde niet behoren tot de te Gek!

Manuela heeft geleerd zelf-liefde

Wie zijn deze Gekken zijn echt geleerd Manuela pas jaren later van een self-help group voor de geesteszieken. Hier heb ik mensen ontmoet die net als ik. Eindelijk durfde ik uit mijn schelp en sprak over de stemmen in mijn hoofd.

De gesprekken en de uitwisseling met andere Betrokken advocaat Manuela moed. Ik aanvaard dat de ziekte is een deel van mij. Een deel van je wilde leren beter om te gaan. Stap-voor-stap draaide Manuela uw leven. Je verhuisd naar een nieuw appartement gekocht, twee katten en begon met een gedragstherapie. Met Succes! Vandaag de dag is ze ook vrijwilliger in de self-help. Ze gaat regelmatig naar haar therapeut, blijft om drugs te nemen en op zoek naar een nieuwe Baan.

Zelf-bewust, ze klapt de laatste pagina van haar dagboek. Ik let meer bewust van mijn behoeften, leest ze. Wanneer ik in de spiegel kijk vandaag zie ik een vrouw die geleerd heeft zichzelf te houden.

*Naam veranderd door de redactie

Geef een reactie