Niet alleen zijn ze zoet en lekker, maar ook onze hersenen fit: Kleurrijk en vooral rode bessen kleine gezonde wonder zijn nu de stoute berry kleuren, in tegenstelling tot de lichten ons in tuinen en markten. Deze kleuren dragen ook de geweldige invloed op de Gezondheid van de kleine vruchten. Als een handvol rode bessen per week beschermt de hersenen, ontdekten wetenschappers uit nu…
James Joseph is een van de meest vooraanstaande neurowetenschappers in de wereld, leert ons aan de Tufts University in Boston en is een zelf-biechtte Beerenfan. Zijn favoriete ras: klein, blauw en heerlijk zoete blauwe bessen. Voor het Ontbijt in uw ontbijtgranen, als toetje een fruitsalade, koffie puur lepelde – elke dag sta je op zijn dining plan. Zelfs zijn studenten krijgen voortdurend te horen: Eten van blauwe bessen!
Bijna 6000 kilometer verderop, in Oldenburg, niedersachsen, stelt moleculair bioloog Christiane Richter-Landsberg iets helemaal anders: De duitse bevolking wordt steeds ouder. En snel: tegen 2030, de groep van mensen boven de 80 zal verdubbelen in de komende jaren. En één van de belangrijkste medische zorgen worden om de onvermijdelijk, met de leeftijd verminderen van de hersenen functies. Het is erkend dat in de vergrijzing van de bevolking, het aantal neuro-degeneratieve ziekten toeneemt, en dit is een ernstig maatschappelijk Probleem, zegt Richter-Landsberg.
Studies tonen aan dat kleurrijk en vooral rode bessen kan de ondersteuning van ons geheugen
Rode bessen: de beste brandstof voor onze hersenen
Wat hebben deze twee verhalen met elkaar? Nu: Beide wetenschappers zijn op zoek naar een manier om te houden van de vergrijzing van onze hersenen zo lang mogelijk gezond. En Dr. Joseph lijkt te hebben de oplossing gevonden: zijn geliefde bosbessen. Als de vrucht is zijn favoriet in een studie onderzocht, merkte hij op: de Kleurrijke, vooral de rode bessen in staat schijnen te zijn om het verbeteren van de functie van de veroudering van de hersenen vertragen en de mentale achteruitgang. Ratten wier brein kunstmatig verouderd, waren aanzienlijk beter beschermd tegen neuronale afbraakprocessen zoals een vergelijking van de groep, als je op een maand lang bosbessen en aardbeien aten. De conclusie van de studie: De groenten moeten bevatten, een stof die helpt de hersenen om zichzelf te genezen.
Als de kleine vruchten activeren van de vuilnis chute in ons hoofd
Autophagy neurologen noemen het vermogen van de hersenen om zichzelf te beschermen tegen schade door het elimineren van giftige afvalstoffen. Ze is als een verwijdering van het huisvuil, dat regelt de afbraak en Recyclage van de celcomponenten, en de giftige afvalstoffen in ons hoofd verwijderd. Dit proces niet goed werkt, kan niet ontdoen van de hersenen van cellulaire afval, zoals giftige eiwitten. De groep zal uiteindelijk volgen – met ernstig, als een Hoogleraar Moleculaire neurobiologie legt uit: In de hersenen van patiënten met de ziekte van Alzheimer of de ziekte van Parkinson en andere aandoeningen die geassocieerd zijn met het verlies van geheugen of bewegingsstoornissen, ziek zijn horloge-achtige afzettingen van eiwitten, een typische eiwitten klonteren, zegt Prof. dr. Richter-Landsberg. Om te begrijpen van de Autophagy mechanisme, en om te voorzien in gerichte ondersteuning is dus zoiets als de Heilige Graal van de ziekte van Alzheimer en Parkinson ‘ s onderzoek. En kleurrijk, maar vooral de rode bessen te bevorderen, blijkbaar, Autophagy, en daarmee te voorkomen dat de veroudering van de hersenen.
Een Portie bessen per dag zorgt ervoor dat nieuwe zenuwcellen in de hersenen
Dit effect, ook een studie van de Harvard University in Boston bevestigd. Het is het grootste dat ooit over dit onderwerp een onderzoek, zegt Elizabeth Devos, een Epidemioloog en Directeur van het studie. Voor de Nurses Health Studies, die al sinds 1976, een interview met u en uw Team in regelmatige intervallen 120 000 verpleegkundigen volgens hun leefgewoonten en hun gezondheid. De incidentie van ziekten was ingesteld in verband met de voeding. En in het geval van gedetailleerde cognitieve Tests, werd het duidelijk: Er is een duidelijk verband tussen de levenslange consumptie van bessen en geestelijke Geschiktheid in de ouderdom. Vooral in het geval van vrouwen, de aardbeien regelmatig rode bessen of blauwe bessen te eten, er is een daling in het geheugen verlies, zegt Dr. Devos. En dat alleen maar door een relatief kleine verandering in het dieet. Het resultaat van de Harvard-onderzoekers: Die bessen keer per week een Portie (200 gram) van blauw of twee keer per week een Portie aardbeien te eten, vertraagt het natuurlijke verouderingsproces door maximaal twee en een half jaar, de ziekte van Parkinson Tarief is verlaagd naar 40 procent.
Waarom de bes kleurstof, een model voor de ziekte van Parkinson medicatie
Maar wat is het geheim van de bessen die geeft hen een dergelijke immense effect? Antioxidanten is het magische woord. We maken gebruik van deze plant materiaal met het voedsel aan ons, hij zal worden in de bloedbaan. Onze studies tonen aan dat flavonoïden, met name een speciale groep, de anthocyanen, een neuro-beschermende effect, zegt Xiang Gao van de Harvard School of Public Health in Boston. Anthocyanen, de water-oplosbare pigmenten die de bessen hun karakteristieke roodachtige of blauwe, soms zelfs bijna zwart kleuren. Uw voordeel: u kunt het overwinnen van de bloed-hersen-barrière gemakkelijk en kunnen de ontwikkeling van hun volledige genezende kracht van de hersenen.
Omdat de stofwisseling van anthocyanen is een zeer complexe en nog niet volledig ontcijferd proces, hier is de korte versie, wat is het effect van de anthocyanen: een Portie bessen per dag, kunt u er niet alleen voor zorgen dat de zogenaamde neurogenese-nieuwe zenuwcellen in de hersenen. U bent ook de transmissie van het signaal tussen de bestaande neuronen. Dit heeft invloed op zowel het vermogen om te bewegen als op het denken positief: Een verlies van het geheugen wordt enorm tegengewerkt. Op hetzelfde moment, de reactie tijd is verbeterd met zes procent, het ruimtelijk geheugen is beter, het Evenwicht en de coördinatie voordelen. Bovendien enzymen die een remmende werking van belangrijke neurotransmitters, zoals Serotonine, dopamine of adrenaline kan worden uitgeschakeld, precies dit mechanisme is ook nagebootst in het geval van antidepressiva of Anti-Parkinson-medicatie. En: anthocyanen beschermen de hersenen cellen van bepaalde eiwitten, Beta-amyloïde, verdacht van de ziekte van Alzheimer trigger. Toen Dr. Joseph in Boston waarschuwt vandaag de dag, zodat zijn leerlingen: Eten van blauwe bessen!, iemand schudt het hoofd over deze eigenzinnige aanbeveling. Het tegendeel is waar…
Bijzonder lekker zijn kleurrijk en rode bessen in de muesli met een handvol van de dagen moet zijn al gedekt voor het Ontbijt
Red Alert
Met de leeftijd, de efficiëntie van de hersenen vermindert Het aantal van de hersenen cellen vermindert en de uitwisseling van informatie tussen de zenuwcellen werken met elke andere erger. Meer leeftijd-gerelateerde veranderingen in het Overzicht:
1. Natuurlijke Krimp
Tijdens de veroudering van bepaalde hersenstructuren te krimpen. Deze omvatten de Thalamus, te Zien en te Horen, evenals de Hippocampus, die controles van het Korte – en het lange-termijn geheugen. Een gevolg kan zijn van een ziekte van Alzheimer.
2. Verminderde Circulatie
Wanneer vet wordt afgezet in de bloedvaten van de hersenen, je krijgt niet de voedingsstoffen die de neuronen genoeg om optimaal te werken. Daarnaast is het vet lijken te deposito ‘ s, de creatie van een Alzheimer-om de gunst van de ziekte.
3. Verstoorde Communicatie
In het geval van de ziekte van Alzheimer giftige eiwitten binden, de zogenaamde Beta-Amyloide Plaques. Ze worden afgezet tussen de neuronen in de hersenen en problemen met de communicatie van de zenuwcellen.
4. De aanval van de vrije radicalen
Deze van korte duur moleculaire fragmenten van zuurstof of stikstof moleculen veroorzaken van schade aan, onder andere, het DNA als eiwitten en vetten. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor de celveroudering.
Als kleurrijke en rode bessen in het spel
Tal van studies tonen een positief effect op de hersenen:
1. Gratis Bloedvaten
De ingrediënten van de bessen te voorkomen dat de sedimentatie in de slagaders. Om te zorgen voor een optimale bloeddoorstroming en de toevoer aan de neuronen van voedingsstoffen.
2. Gevecht tegen de tegenstander
De teller-speler om de schadelijke vrije Radicalen, de flavonoïden in rood en paars fruit. De antioxidanten die de schadelijke vrije radicalen moleculen uit van de actie.
3. Meer neuronen in de hersenen
Flavonoïden ondersteunen de zogenaamde neurogenese – de vorming van nieuwe zenuwcellen in de hersenen. Daarnaast verbeter je de signaaloverdracht tussen de bestaande neuronen.
Hoe gezond wat bessen zijn leer je in onze fotogalerij.
En in onze Video-we onthullen wat u moet weten over heerlijke zomer bessen: