Mijn leven met epilepsie

Heike leidet noch immer alle drei bis vier Tage unter epileptischen Anfällen
Hoewel Heike medicatie wordt gestaakt, de mensen zijn nog steeds elke drie tot vier dagen last van epileptische aanvallen. De angst is er altijd. Wanneer is de volgende aanval? Elke aanval kan variëren van een korte Bewustzijn breekt voor inbeslagneming met verlies van het bewustzijn, Valt, en de samentrekkingen van de extremiteiten. Een slachtoffer vertelt hoe ze omgaat, zelfs wanneer hun leven en geniet.

Stemmen roepen uw naam, wazige figuren leunend op u. Heike! Heike! Wat is er gebeurd? Wat is er met u? Maar Heike halter weet niet waarom ze plots op de vloer van de woonkamer, en de hele ellende voelt. Op het moment dat ik negen jaar was en dacht ik dat ik flink verkouden met hoge koorts, vertelt de 51-jarige. Tot de juiste diagnose van epilepsie wordt gesteld, het duurt nog negen jaar. De Kennis over de neurologische aandoening, in Duitsland, op ongeveer 800 000 mensen lijden, is nog steeds als het Heike, nog in de kinderschoenen. Het was alleen, ik zou aanvallen. En de Artsen gaven haar medicijnen, die werkte als een slaap steun, aldus de inwoner van Hamburg. Het resultaat: Het kleine meisje het ervaren van het dagelijks leven in een soort van twilight staat, is vaak moe en lusteloos. Het ergste is de angst voor de volgende aanval. Niet weten wanneer, waar en hoe sterk hij zou worden, zegt Heike. Omdat de aanvallen kan variëren van een korte Bewustzijn breekt voor inbeslagneming met verlies van het bewustzijn, Valt, en de samentrekkingen van de extremiteiten.

In het geval van Heike, een krantenartikel over de spasmen als gevolg van de bocht. Er is ook een speciale kliniek werd genoemd. Een Belangrijke Ervaring. Want het is daar dat de jonge vrouw voor de eerste keer, wat is epilepsie ooit leert, en leert van andere Zieke weten: Tot dan, ik dacht dat ik de Enige was die last van epileptische aanvallen.

Een studie marathon begint: de hersenen stromen worden gemeten, om vast te stellen waarom de zenuwcellen in Haar brein te ontladen en weer op een ongecontroleerde manier. Een nucleaire spin tomografie (MRT) is gesteld om schade in de hersenen, uit te sluiten. Geneesmiddelen worden stopgezet en nieuwe beproefd. Echter, de Artsen staan voor een raadsel. Heike had noch een ongeval, noch een ontsteking van de hersenen of een Tumor redenen die kunnen leiden tot epilepsie.

De krampen worden zonder verklaarbare oorzaak

Toch voelt u zich na maanden van verblijf als een nieuwe persoon. Eindelijk, ik wist wat ik was, en was in staat om te knippen het snoer. Een traktatie voor mijn zelfvertrouwen. Bent u op zoek naar een klein appartement en maakt een training in het sociale veld. En ze woont samen en houdt als een normale vrouw. Voor uw Partner, de epilepsie is nooit een Probleem, en ook Heike leert om te gaan met het beperken en zelf zo weinig mogelijk, en de kracht van sport, reizen. Met 27 dat ze zwanger is. Familie en Artsen reageren in horror, zelfs een crash. Maar voor mij was het duidelijk: ik wil dit kind. Vanuit het huidige perspectief, dit was zeker riskant, maar ik heb geen spijt van mijn beslissing een seconde, zegt Heike trots op. Zij wikkelt de dochter Jana om de veiligheid op de vloer, badend je bent nooit alleen. Aangezien een gebrek aan slaap kan leiden tot de aanvallen, het voeden in de nacht, je Partner en de Baby.

Als de relatie volgens de Janas mislukt tweede verjaardag, werken, Heike, full-time. Niet vanzelfsprekend, aangezien veel mensen met Epilepsie professional zijn niet of slechts part-time werk. Maar voor haar, het werk is een stuk van de normaliteit: Natuurlijk, ik kon een arbeidsongeschiktheidspensioen. Dat zou voor mij, maar als een bekentenis te geven me de epilepsie getroffen, legt de maatschappelijk werker. Ze neemt deel aan geneesmiddelenonderzoek, kan controleren, of een epilepsie chirurgie wel veelbelovend. Maar het gevaar, om vervolgens een half-kant verlamd was, is met Heike te groot. Een meer therapie – nervus vagus stimulatie – is ook uit van de vraag. Dat is vervelend, maar niet veranderlijk, zegt Heike, die nu werkt in het epilepsie centrum van Hamburg.

Elke drie tot vier dagen u last heeft van epileptische aanvallen. Voordat u een ongemakkelijk gevoel in je buik, je linker Arm tintelingen. Deskundigen verwijzen naar deze voorboden van de Aura. Als ik voel het, ik kan mezelf niet toe brengen om de veiligheid, omver te werpen. Soms heb ik zelfs, door middel van geconcentreerde ademhaling, de aanval op de pers, aldus Heike. In weerwil van alles, ik ben blij want ik heb een gezonde dochter en voor de afgelopen vijf maanden, een groot man aan mijn zijde. Dus ik zou hebben verwacht, het minst van allemaal: om te vallen in liefde met mij eens!

Geef een reactie