Kan voedselvergiftiging voorkomen?

Voedselvergiftiging kan worden voorkomen door het volgen van bepaalde hygiënevoorschriften in de keuken en het koken en het op de juiste voorzichtig met de verschillende voedingsmiddelen.

Bij het koken, moet je dragen van schone kleding en verwijder alle sieraden. Voor het wassen en na de bereiding van de handen gedurende 30 seconden en spoel grondig met zeep – Vinger gaten en vinger-tips met niet te vergeten en spoel dan met schoon water. Dit geldt met name voor de verwerking van rauwe voedingsmiddelen zoals eieren, rauw vlees of gevogelte. Raak tijdens het koken, noch van de mond, neus en haren. Huisdieren is het mogelijk tijdens de bereiding van voedsel van de keuken.

Lebensmittelvergiftung durch faule Eier

Zorg ervoor dat in het geval van eieren op de vervaldatum, om een voedselvergiftiging voorkomen

Voedselvergiftiging preventie betekent ook zogenaamde cross-contaminatie. Om te voorkomen dat de mogelijke carry-over van gifstoffen of ziektekiemen van de ene voeding naar de andere voedingsmiddelen. Daarom kunt u uw handen wassen en keukengerei na de voltooiing van de bereiding stap zorgvuldig met water, zeep en afwasmiddel voordat u doorgaat met het gebruik van andere voedingsmiddelen. Het verwerken van al gekookt of anderszins verhit voedsel op dezelfde snijplank waarop je hebt eerder bereid van rauwe voeding.

Zij ook aandacht besteden aan de vervaldatum van uw voedsel. Zo kunt u het voorkomen van voedselvergiftiging door bedorven voedsel. Dit geldt vooral voor bederfelijke voedingsmiddelen, zoals in eieren, vlees of melk. Na het winkelen in de supermarkt, is het ook noodzakelijk om het eten snel naar huis om koel ze onmiddellijk in de koelkast. In het geval van lange reistijden of de temperatuur in de zomer buiten, het is aanbevolen dat gevoelige voedsel dat je hebt meegebracht in een koelbox tussen cool down, voordat je uiteindelijk in de koelkast. De diepgevroren producten, u moet ontdooien ‘ s nachts in de koelkast, omdat het kan verhogen bacteriën in de normale buitentemperaturen in de condens.

Na de maaltijd worden de resterende voedsel kan worden onmiddellijk opgeslagen in de koeling. Voorafgaand aan de latere eten moeten koken het eten, één keer goed, en niet alleen warmte. Dit kan ook helpen met een voedsel vergiftiging voorkomen. Speciale zorg is nodig bij het omgaan met gemakkelijk bederfelijke levensmiddelen. Dat is de reden waarom eieren, melk en melkproducten en vlees moet altijd in de koelkast bewaard worden. De koelkast, de temperatuur ligt meestal tussen de één en vijf graden Celsius. Gehakt moet worden op dezelfde dag, bereid, als de sterk toegenomen vlees oppervlak vormt een ideale voedingsbodem voor bacteriën. Voor de verschillende soorten voedsel, zoals bijvoorbeeld Mayonaise of Tiramisu voor het verwerken van de beste verse, rauwe eieren en eten de gerechten zo snel mogelijk.

Ook de aard van de opslag kan voorkomen dat voedsel vergiftiging of op zijn minst verminderen hun risico. Daarom is het gemakkelijk bederfelijke voedingsmiddelen zoals eieren, vlees of worst te onderscheiden van andere voedingsmiddelen zoals Boter, groenten en fruit winkel. Speciale voorzichtigheid is nodig bij het inblikken met gewelfd deksel. Hier is het risico op een levensbedreigende voedselvergiftiging die veroorzaakt wordt door het botulinum-toxine, het toxine van de bacterie Clostridium botulinum. Kortom, bij de aankoop, de bereiding en het eten van voedingsmiddelen of gerechten: precies zien wat u voor u hebt, zonder in geval van twijfel is het beter om de consumptie. U kunt altijd rekenen op uw neus. De geur van een food biedt u informatie over al bedorven voedsel.

Geef een reactie