Een nieuwe studie toont aan dat Een glas grapefruitsap per dag, houdt de bloedvaten gezond en beschermt het hart van de ziekte van grapefruit sap smaakt niet alleen vers en lekker, maar ook onze gezondheid optimale bescherming. Leer je nu waarom sap is zelfs gezonder dan de hele vrucht.
Sinds enige tijd is bekend dat de bitterheid van de Grapefruit ons helpen bij het diëten. Ze stimuleren de vorming van spijsverteringssappen en het starten van het vet in de voeding direct om vet te verbranden in plaats van op te slaan. Daarom dieet kregen de toestemming nog de tip om te drinken een glas vers geperst grapefruitsap voor elke maaltijd. Onderzoekers hebben nu ontdekt: Een glas bitter sap dagelijks kan ook beschermen tegen hart-en vaatziekten.
Flavonoïden beschermen de bloedvaten
De resultaten werden gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition blijkt dat regelmatige consumptie van grapefruitsap speelt een belangrijke rol in de preventie van hart-en vaatziekten. De verantwoordelijkheid van de wetenschappers in de citrusvruchten flavonoïden.
Onderzoekers van het franse Nationale Instituut voor Landbouwkundig Onderzoek, Clermont-Ferrand, Frankrijk, had een studie verricht met 48 gezonde vrouwen tussen de leeftijden van 50 en 65 jaar, omdat deze leeftijdsgroep is in het bijzonder te doen, vaak met hart problemen.
De helft van de deelnemers dronk dagelijks een glas grapefruitsap, de andere helft kreeg een drankje met geen flavonoïden. Na twee maanden, zijn beide groepen wisselden de drankjes. Het gevolg: Het bloed van de proefpersonen die dronk het grapefruitsap, de bloedvaten elastisch, het bloed kan stromen beter. De wetenschappers zijn niet zeker dat flavonoïden versterken de bloedvaten, maar ook bloedstolsels kunnen worden voorkomen.
Pas op voor alle Grapefruits
Voorzichtigheid is geboden voor mensen die al lijden aan hart-problemen, en medicijnen: grapefruitsap kan de actieve ingrediënten van de medicijnen kunnen niet meer worden opgenomen door het lichaam volledig. De onderzoekers waarschuwen tegen de consumptie van hele vruchten: Een onderzoek heeft onlangs uitgewezen dat mensen die minimaal drie Keer per week eten van een Grapefruit, en een 41 procent hogere kans op het ontwikkelen van een zwarte huid kanker. Sap lijkt niet te hebben dit effect echter.
Hamburg-harburg, 8. Juli