Dyslexie bij volwassenen: Vandaag de dag is dat ik kan schrijven op het laatst!

Legasthenie bei Erwachsenen: hohe Dunkelziffer, Betroffenen ist ihre Lese-Rechtschreibschwäche oft peinlich
Dyslexie bij volwassenen: Alleen in mijn midden van de jaren ‘ 30, Andrea was een leraar engels, met haar strijd tegen dyslexie begon het jaar Andrea leed niet te kunnen schrijven goed. Pas op de leeftijd van 38, leerde ze: ze is dyslectisch, toch? Met het Marburg-methode, gerichte Training en theater-therapie, ze heeft nu ook haar problemen.

Sinds de dagen van Andrea (Naam is opgewonden om te worden aangepast door de redactie). Morgen is het zo ver, zegt de 41-jarige. Dit is mijn dag! Sinds ik mijn certificaat als een Call Center agent. Voor anderen is het misschien geen big deal. Maar voor Andrea, het betekent een overwinning op hun dyslexie. Voor de Berliner, de prijs is verbonden met een grote hoop: Voor de eerste Keer in mijn leven dat ik kan doen wat ik wil …

Dyslexie – wat is het?

Het woord dyslexie is grieks, het betekent in het duits, een lees-spelling-zwakte. Betrokken, bijvoorbeeld, brieven, draai de volgorde, te vervangen door onjuiste letters. Verschillende oorzaken zijn mogelijk. Zo dyslexie is overneembare. Ook een stoornis van de Zenuwen in de hersenen kan worden van de trekker. Belangrijk: De betrokkenen zijn meestal van een normale of boven gemiddelde intelligentie. Er zijn ook prominente dyslectisch – de schrijver John Irving en nobelprijswinnaar Albert Einstein. Vandaag de dag zijn er diverse geaccrediteerde programma ‘ s die helpen met dyslexie. Het Marburg spelling training. Woorden worden geoefend als afbeeldingen.
Meer info aan de Federale Vereniging voor dyslexie: www.bvl-legasthenie.de

Het gesprek voor mij is het altijd heel moeilijk

Veel te lang, dit was niet mogelijk. Ik ben dyslectisch, toch? Dit is een Lezen en schrijven moeilijk. Letters en woorden, er werden geen zin voor mij, omdat ik niet kon onderscheiden. Als ik dat zou willen, bijvoorbeeld, het schrijven van tafel, kwam alleen Dsch. Maar dat deed niemand lastig, zegt Andrea. Op school was, zei dat opnieuw en opnieuw ,Spreken engels. Strikt op de staat u nu in! Dit heb ik gedaan, voor altijd! Maar ik was heel erg verlegen. Als ik er wat van moet zeggen, begon ik te stotteren.

Het gevolg: ze kwamen naar de speciale school. Daar studeerde ze af en dan met een vulling. Eigenlijk wilde ik een veterinaire verpleegkundige. Maar mijn ouders en vrienden aangeraden. Ik zou het niet doen. Ik geloofde in jou. Ik dacht bij mezelf: ik ben niet slim genoeg … voor Vier jaar werkte ze aan een stoeterij. Totdat ik kon er niet tegen. Nogmaals de familie nam de leiding van hun leven te plannen. Ik moet een opleiding tot huishoudkunde-assistent. Eigenlijk had ik nog minder zin in. Nog steeds, ik deed wat je me vertelde.

Ik had verschillende Banen. Belangrijkste, niet schrijven

Legastheniker erlernen häufig lieber praktische Berufe wie Pferdewirtin

Dyslexie bij volwassenen is vaak Verborgen. Beïnvloed meer kans om te werken in praktische Beroepen waar hun lees-spelling zwakte is nauwelijks merkbaar, als Andrea als een paard gastvrouw

22 zij is bij de tijd. Eigenlijk, een leeftijd waarop het maakt zijn zelfstandig beslissingen. Voor mij was het anders. Ik was zo beschaamd, dat ik niet kon praten correct en, boven alles, vergeet dan niet schrijven. Misschien ben ik begonnen zo laat, dat af te dwingen wat ik wilde doen. De test geslaagd met verdriet en angst. Werken als huishoudster. Dus ik werkte. Tijd in een Wasserij, een station verpleegkundige in het ziekenhuis. Belangrijkste ding, niemand gaf me een pen in de Hand.

Hoe dan ook: Geef het op, Andrea nooit wilde. Ze ingeschreven voor de lessen engels in het community College. Boeken over de verzorging van de dieren, gekocht en geoefend met hen opnieuw en opnieuw te lezen. De Brief bleef echter een beproeving. Totdat je je hebt aangemeld in 2003 voor een VHS-loop.

Tot in de jaren ‘ 30, Andrea was een leraar engels, die begon met de strijd tegen dyslexie

De leraar engels meteen besefte wat Andrea lijdt: ze vertelde me dat ik dom was. Ik ben dyslectisch, toch? Eindelijk Andrea, wat te doen wist. Het was ongelooflijk. Ik was aan het einde van de 30. Zo lang ik moest wachten totdat iemand geholpen. Ik was er zeker van: Dit is de Kans van mijn leven!

Ze nam maken van je. Door de bemiddeling van een vriend, vond ze een speciale Leagsthenie cursus voor volwassenen. Er is onderwezen volgens het Marburg-methode. Ik heb geleerd om te begrijpen van de woorden als beelden. Lettergreep voor lettergreep, woord voor woord gevochten en Andrea in de wereld van letters. We hebben gewerkt met de Computer. Na twee weken stuurde ik mijn gezin de eerste E-Mail. Oke, een paar fouten in. Maar ik was trots op mezelf. Ik was eindelijk in staat om iedereen te laten zien dat ik ben dom!

Alle vreugde van de vele voordelen van woede kwam in Andrea in deze tijd. Waarom niet herkent mijn docent bij de tijd? Waarom niet u weet dat ik ben dyslectisch, toch? Tot aan het einde, ze dacht dat ik gewoon traag op de opname. Ze schudt haar hoofd.

Zou mijn leven anders zijn geweest als ik zou vroeg genoeg te zijn gepromoveerd.

Legasthenie bei Kindern

12 miljoen kinderen in Europa, volgens een schatting door de Federale regering als een dyslecticus. Dyslexie is niet erkend en behandeld, lijden Beïnvloed ook op volwassen leeftijd onder de grote communicatie problemen

Naast de dyslexie Training bezocht ze een theater groep – als een therapie. Dat is waar ik geleerd om vrijuit te spreken. Ik had nooit gedacht dat ik weer kan praten in het bijzijn van vele mensen, zonder stotteren. Als gevolg hiervan, ik was veel meer zelfvertrouwen. En Andrea een ontdekking gedaan: vandaag krijg ik veel complimenten over mijn mooie stem. Dit bevalt mij, natuurlijk.

De complimenten die u ook op uw nieuwe Baan idee: Voor een Call Center agent, het is veel belangrijker om goed samen kunnen werken met mensen te praten. Schrijven is secundair, zegt ze. Het certificaat is een bewijs dat Ja, wat ik kan doen. Als ik een goede Baan vinden. Met behulp van de Computer het schrijven van programma ‘ s – ze is zeker – u kunt gebruik maken van de klachten en de wensen van de beller ook in het schrijven van de record. Het belangrijkste is, dat ik dat De mensen het gevoel over te brengen naar me serieus. En dat kan ik niet.

Eindelijk, mijn leven begint

Ondersteuning van Andrea voor de laatste twee jaar van haar vriendje David (43), een ziekenhuis technicus. Hij neemt me zoals ik ben. Voor mij is dit heel belangrijk, zegt ze. Dat na zoveel moeilijkheden in het verleden, vandaag is een kans voor de toekomst, is nog steeds ongelooflijk: in een vorig leven begint voor mij …

Geef een reactie