U kunt u beschermen tegen voedselvergiftiging door u gebeurt wanneer het kopen van voedsel, kijk altijd voor de vervaldatum achtenEs niet alleen reizen, of na een restaurant te bezoeken. Na een liefdevol gekookt voedsel thuis, is er soms een geval van voedselvergiftiging. De schuld van bacteriën, de spreiding in verkeerd opgeslagen of niet-gekookt voedsel snel.
Let op: de datum van minimale houdbaarheid en de vervaldatum van voedsel
Lees vóór het kopen van precies het etiket op de goederen. Let op de datum van minimale houdbaarheid of de uiterste houdbaarheidsdatum. Dit is met name het geval voor voedingsmiddelen bereid met rauwe eieren (bijvoorbeeld, Dressings, of Mayonaise). Melk en kaas moeten dragen de woorden gepasteuriseerd (pasteurisatie = korte termijn verhitting tot een temperatuur lager dan 100 graden, waarbij de meeste bacteriën worden gedood). Niet altijd de regel de meer natuurlijke, volwaardige, onbewerkte, hoe gezonder. Alleen biologisch voedsel bergen bij Overschrijding van de vervaldatum of verkeerde opslag gevaren, die zijn uitgezet door bepaalde additieven. Rauwe melk is rechtstreeks aangekocht op een boerderij, moet worden gekookt.
Aandacht te besteden aan de conditie en opslag van het voedsel
Ze onderzoeken de staat van de goederen en de verpakking. Voedsel dat niet vers, niet kopen. Dit geldt vooral in het geval van vis. Het moet worden opgeslagen in de business op crushed ijs. De vis moet helder, onbewolkt ogen en stevig vlees. Filets van vis en vis steaks moet Schitteren en worden toegestaan om de geur niet onaangenaam. Raw en voorgekookt vis mag niet naast elkaar te liggen. Bij het kopen van ingeblikt voedsel, moet u ervoor zorgen dat de blikjes zijn niet opgeblazen of lekt. In beschadigde blik bacteriën, de botulisme kan leiden tot een vorm van snel – een zeldzame maar soms fatale vergiftiging van het Centrale zenuwstelsel. De eerste symptomen zijn hoofd en pijn in het lichaam, braken. Later, verlammingsverschijnselen in het gebied rond de ogen, evenals het slikken en spraak stoornissen.
Strikte Hygiëne in het voedsel om het Een en O
Ook in de keuken moet worden gerespecteerd in zowel dierlijke als plantaardige producten aan de strenge normen van Hygiëne. Een magnetron is gebruikt, moet worden van de kerntemperatuur bij de bereiding van de gerechten is ongeveer 75 graden. Voor de productie van Mayonaise, geslagen eiwit of snoep, geen rauwe eieren. Adequate Koken is de belangrijkste maatregel tegen infecties door de consumptie van voedsel. Voedsel deskundigen zijn van mening dat bijna elk dierlijk product is meer of minder besmet. Bacteriën vermenigvuldigen zich bij een temperatuur van 4 tot 60 graden. Bereiden vlees, zodat in het Interieur bij het Koken temperaturen boven de 70 graden bereikt. In het geval van pluimvee, het moet ongeveer 80 graden.
Controleer de koelkast temperatuur, voedselvergiftiging voorkomen
Controleer regelmatig de koelkast temperatuur. U gebruikt de juiste vriezer container. Glazen kommen verbrijzelde bij lage temperaturen en ook sommige kunststoffen zijn niet geschikt voor de opslag van bevroren voedsel! Pre-gekookt warm eten moeten verdeeld worden in kleinere porties, zodat ze snel afkoelen. Koelkast en Vriezer moet niet worden Verpakt. Tussen het opgeslagen voedsel voor een goede luchtcirculatie mogelijk moet zijn, zodat de temperatuur stijgt.
Zolang het eten houden
– In de Diepvriezer en 3-sterren vriesvak (-18 graden): vlees, acht tot tien maanden, groenten en fruit voor een jaar.
– In de top van de koelruimte (1-2 graden): Gehakt vlees per dag, vis twee dagen, vlees voor drie dagen, ham en worst voor drie tot vier dagen.
– In het midden (3-5 graden): gebak, taarten, met een maximum van vier dagen.
– In het onderste compartiment (6-8 jaar: cottage cheese, kaas, open ingeblikt voedsel voor een week.
– In het groentevak (8-9 graden): fruit en groenten, vijf tot zes dagen.
– In de douche deur (ongeveer 10 graden): Boter, smeerbare, ideale ruimte voor de opslag van eieren, melk en bier.