De ziel van mijn dochter te lijden

Extreme Stimmungsschwankungen in Höhen und Tiefen
Extreme stemmingswisselingen in de hoogte-en Dieptepunten: Bipolaire stoornissen, maar ze kunnen niet genezen, maar de behandeling. Twee miljoen mensen zijn op de bipolaire stoornis ziek. De leden tegenover de extreme stemmingswisselingen vaak hulpeloos.

Het was in onze vakantie in Noorwegen, toen mijn dochter werd plotseling vreemde. Op het moment, ik wist niet wat er aan de hand was, en mijn man en ik waren erg bezorgd. Nu weet ik dat Anna had haar eerste manische Episode. Mijn dochter is lijden voor vijftien jaar aan een mentale ziekte. Eerder zei u manisch-depressief, vandaag is het bipolaire stoornis. In de volksmond, zouden wij bedroefd zijn te zeggen: de hemel triomfantelijk, en tot de dood. Extreme stemmingswisselingen in de hoogte-en Dieptepunten. Veel van de ziekte is nog steeds in het donker. Volgens de duitse vereniging voor Bipolaire stoornissen (DGBS) zijn bezorgd over de twee miljoen Duitsers. Het werkelijke aantal vele malen hoger, voor een bipolaire stoornis kan alleen worden gedaan door een psychiater duidelijk gediagnosticeerd.

Mijn dochter was zeventien jaar toen het gebeurde. Al op de weg spraak Anna was ongewoon grappig. Op de veerboot ze sprak zonder onderscheid en volledig onbekende mensen. In de loop van de vakantie, de agressieve strijdlust en overdreven euforie afgewisseld bijna om het uur. Je uitgenodigd vreemden jonge mensen in ons huisje. Ze was helemaal Hyper, sliep, stond in het midden van de nacht bedekt de Ontbijt tafel. Alles, wat je zou kunnen doen, alleen, met te veel energie. We waren clueless en overweldigd. Een Nacht hebben we opgelost met een lichte slaappil in de thee, in de hoop dat ze zou komen, een beetje rust. Zonder Succes. Op de auto rit naar huis, we gebruikten het kinderslot voor de achterste deuren, want we waren nu bang, loop je op volle snelheid uit de auto.

Sterk wisselende emoties van het dagelijks leven

Vandaag Anna is 32 jaar oud. Ze woont alleen in een klein appartement en is vroeg met pensioen. Geleerd heeft u een office clerk, maar ze is niet in staat om te verblijven voor een langere tijd sterk en stabiel.

Hoe ben ik aan het doen met haar vandaag? Mijn kind is al zijn afkomstig van leeftijd en, maar het is niet stabiel op zijn eigen twee voeten. Ik moet knippen het snoer. En toch, bijna elke dag ten minste een keer, vol angst en Zorgen, je denkt. Ik vraag me af hoe ze het doen. Of je wel of niet moet mij?

Voor een lange tijd, ik werd geconfronteerd met dit uit de lucht gevallen van een ziekte, hulpeloos en machteloos. Familieleden van bipolaire patiënten, kinderen, partners, broers en zusters, weet dit: We zijn altijd een getuige van een snel veranderende emoties, de oorsprong is vaak niet zichtbaar. We zijn vervloekt en moeten we luisteren naar beschuldigingen als u bent de schuld van mijn ziekte. De wijze van meningsuiting en de keuze van de woorden voor onze kinderen om pijn en schaamte ons op. We moeten kijken naar hoe je verwaarloost jezelf; we ervaren extreme verdriet, uitgaven en ongecontroleerd geld, hun losbandigheid en Chaos.

Psychisch zieke mensen moet sterke ouders

De informatie die ik kreeg van Artsen en therapeuten in de eerste jaren. Daarom, ik wist ook niet hoe ik moet mezelf. Moet ik laat het aan Anna zelf, als zij besteedde haar geld uit aan sigaretten en niets te eten? Moet ik het schoonmaken van uw appartement? Uw Wasgoed niet wassen, omdat je het doet? Moet ik hang de telefoon op, als u belt, huilen voor de zesde Keer binnen een dag? Ik verwen je? Ik verwaarlozing u? Wat is recht? Wat is er mis?

Jaren geleden, de psychotherapeut zei tegen mijn dochter, als ik zat te snikken in de voorkant van hem, de volgende zin: Mentaal zieke mensen hebben behoefte aan sterke ouders. Hij legde me uit dat we vertrouwen onze kinderen meer en meer verantwoordelijkheid overgedragen aan – Ja, je moet ze behandelen als volwassenen. Met een duidelijke aankondigingen. En Structuur. Mijn tranen waren opgedroogd onmiddellijk. Tot slot, ik had een opmerking. Ik realiseerde me dat mijn snikken, mijn schuld, mijn wrok naar de Artsen en het lot van de niet goed voor haar echt. Ik ben mijn dochter niet helpen als ik wil om ze te behandelen in de zachte cyclus en problemen te beschermen.

Ik was op zoek voor mijn zelf een therapeut, was ik in staat om mijn lasten door te werken. Van haar heb ik geleerd dat ik moet doorstaan alles dat gooit me, Anna. Ik kan haar vertellen duidelijk en waar mijn grenzen zijn. Wat zijn de gedragingen en ik zal niet meer zeggen dat accepteren. En dat zal ik onmiddellijk opstaan en gaan, als het er op aan komt. Dat is echt goed voor onze relatie. Slechts een paar dagen geleden hadden we een open gesprek waarin ze mij uitgelegd wat ze heeft gepland voor de volgende keer. En ze wilde het organiseren van bepaalde dingen alleen en ik hoef niet te beginnen nu, alstublieft, om haar te helpen. We hadden een leuke, onderhoudende avond. Op dat Moment was ik erg blij.

Geef een reactie