Bescherming tegen de verharding van de slagaders, een hoger cholesterolgehalte: In milde plantaardige olie, een nieuwe studie heeft een veel Gezonde toont: canola-olie biedt voordelen voor de gezondheid dat het beter presteert dan andere plantaardige oliën zoals olijf-en zonnebloemolie. Hier vindt u goede redenen voor het vervangen van olie in de keuken.
Koolzaadolie lijkt net zo gezond als de veel geroemde olijfolie. Dit is het resultaat van wetenschappers in een onderzoek dat Onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Molecular Nutrition & Food Research.
De onderzoekers zijn verdeeld over een totaal van 18 obese mensen (BMI 27 tot 35 jaar) in beide groepen, en gaf deze vier weken van een 50 gram olijven – of voor hetzelfde bedrag van canola-olie. Tijdens en na, ze gemeten bereik van de waarden van het Lichaam, geassocieerd met Overgewicht en hart-en vaatziekten, zoals, bijvoorbeeld, cholesterol of ontstekingsprocessen in het lichaam.
Koolzaadolie superieur was aan de veel geroemde olijfolie in de meeste van de waarden gelijk zijn en zelfs.
De voordelen van koolzaadolie
- Koolzaadolie is tinoiden een goede Vitamine E leverancier en rijk aan diamanten. Beide zijn belangrijke vrije radicaal aaseters die de cellen beschermen tegen schade. Dus, vertragen de veroudering van de processen en hart-en vaatziekten (bijvoorbeeld door een verharding van de slagaders) te voorkomen.
- Koolzaadolie bestaat uit meer dan 60 procent van enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Ze zijn voor het menselijk lichaam met name belangrijk om lager het niveau van de slechte LDL-cholesterol in het bloed en hebben een positief effect op het cardiovasculaire Systeem. Sommige meervoudig onverzadigde vetzuren zijn van essentieel belang voor het lichaam, wat betekent dat hij niet zelf te produceren, maar moet u neemt via voedsel.
- Om de essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren Omega-3 en Omega-6 vetzuren. Voor de gezondheid, in het bijzonder de verhouding waarin de twee vetzuren zijn naar elkaar is essentieel. In vergelijking met andere plantaardige oliën, het koolzaad olie heeft een zeer gunstige verhouding (2:1) van de Omega-6 en Omega – 3 vetzuren.
Hamburg, 21