Waarom smaken dik en gedragsstoornissen trigger kan maken

Cupcakes
Smaakversterkers, die vooral in gebak en desserts te manipuleren onze hersen – en kan en dus niet alleen dik, maar ook gedrag kan problemen veroorzaken in kunstmatige aroma ‘ s dik en ziek? Ja, zeggen onderzoekers. Als additieven in voedsel te manipuleren niet alleen de smaak, maar ook onze hersenen. Met fatale gevolgen, die zich manifesteren, bijvoorbeeld als gevolg van gedragsstoornissen.

Stel je voor, in je lichaam een vreemde stof die dringt ongemerkt in de hersenen zou worden, er uw eetgewoonten en uw stofwisseling wordt gemanipuleerd en uw lichaam vet of zelfs de hersenen op gedrag is geprogrammeerd. Beangstigend! En toch gebeurt het elke dag – ook u! Achter het vreemde voorwerp met een bepaalde geur vast te zitten stoffen en smaakversterkers, waarvan één jaar 250 000 ton in de Europese levensmiddelen worden verwerkt.

Hoe gaat dat in zijn werk? Smaak is veel meer dan alleen het onderscheid tussen lekker en niet lekker, maar voor het lichaam en de hersenen boven alles: Informatie. In een fractie van een seconde, de hersenen besluit op basis van de smaak van informatie of het voedsel eetbaar is (zoet, zout, umami) of toxische (zuur, bitter). Er is vervolgens de opdracht om te Slikken, maakt het tegelijkertijd de stofwisseling van het opgenomen voedsel: Wat zijn de enzymen die hij nodig heeft en die hormonen moet worden betaald om het verwerken van het eten goed.

Hoe verkeerd smaak informatie gedragsstoornissen veroorzaken

Het is precies hier dat het gevaar van kunstmatige aroma ‘ s, stoffen en smaakversterkers: voedsel kun je tegenwoordig belast met alle valse informatie, en dus in het ergste geval, zelfs gedragsstoornissen trigger. Over elk tweede product die wordt verbruikt in Duitsland, is geknoeid met de smaak van de zogenaamde Flavorist in de Food industrie. Om het voedsel smakelijker en beter verkopen. Het resultaat: de smaak van informatie, kunstmatige of vervormd, kan het leiden tot fouten in de hersenen, waarschuwt de hersenen onderzoeker Professor Dr. Achim Peters. De verkeerde signalen uit eten kunt de programma’ s als voedsel voor de detectie en de verdeling van energie in onze hersenen. Zulke valse signalen zijn het veranderen van onze Software, zonder te worden opgemerkt eerste. Op de lange termijn, maar de storingen kunnen leiden tot informatie omvat onder andere gedragsstoornissen, zoals ADHD, of een cognitieve ziektes zoals de ziekte van Alzheimer. Een andere, nog zeer onderschatte effect: De materialen kunnen programma onszelf onopgemerkt zijn te dik. Door het manipuleren van onze energie balans, stimuleren ons om te eten veel meer is dan het lichaam en de hersenen eigenlijk nodig hebben – en we zullen altijd meer nemen.

Crepes

U doet afstand, in de mate dat het gaat om alternatieve zoetstoffen naar uw smaak geheugen te programmeren terug naar het oorspronkelijke Niveau

Calorie-vrij Zoetheid, dat maakt ons vet deposito ‘ s om te groeien

Het beste voorbeeld: de kunstmatige zoetstof aspartaam. Wij nemen in plaats van gewone suiker, de kunstmatige zoetstof, om ons te verwarren en onze hersenen. De smaakpapillen zijn geslaagd voor het Signaal lief, maar na tien minuten is het: Het is de verwachte Glucose is het niet, maar de chemie. Vervolgens roept de energie, die werd bedrogen. Als we bedrogen hebben onze hersenen meerdere malen door zoetstoffen, reageert geïrriteerd, en roept de Energie crisis, die leidt tot een Plan B. Plan B is om te zeggen: meer voedsel, zegt Professor Peters. Voedsel onbedwingbare trek nu dat we worden steeds dikker en meer zoetstoffen consumeren, omdat we geloven dat we de controle over ons gewicht. Een vicieuze cirkel begint. Geen wonder dat de zoetstof de fokkerij in het varken als een mest-agent wordt gebruikt. Professor Peters advies: wees voorzichtig met zoetstoffen! De kortere, worden we blootgesteld aan hen in het leven, hoe groter de Kans dat onze metabolische programma aan het herstellen is.

Dus, zoals aspartaam, andere aroma ‘ s en smaakversterkers, om voor het programmeren van de stofwisseling. Of ze reageren op de biochemische niveau, waar je op de lange termijn van de zenuw of schade aan organen veroorzaken kan vernietigen.

Het geheim van een goede smaak: Hij kan worden opgeleid

Dr. Harald Hahn, de aroma expert en voedsel apotheek, wijst op een ander Probleem met de additieven: Door de vele aroma onze smaak saai nerveus, we zijn altijd behoefte aan meer intense Smaak sensaties. Dus de discriminatie gaat terug, helaas. Het goede nieuws is dat De Smaak scholen. In Frankrijk, kleuters in de zogenaamde Klassen du Goût trein, bijvoorbeeld, al, door curriculum smaak, tarieven, smaakpapillen en de mogelijkheid om te Genieten van het leven. Sindsdien, is het niet verwonderlijk dat de fransen, om hun fijne smaak zijn beroemd. Elke keer is het mogelijk om terug te keren naar het oorspronkelijke, natuurlijke gevoel van Smaak. Als we verminderen de hoogte van alle onnatuurlijke smaken aan het programmeren we al na een paar maaltijden, de smaak van het geheugen: Plotseling zeer bewerkte voedingsmiddelen zijn veel te zout, of als we merken de nare nasmaak van de zoetstof. Op deze manier is de ontwikkeling van een mogelijke gedragsstoornissen, zoals ADHD voorkomen.

Welke smaak fraudeurs aan te vallen in onze hersenen en ons op de lange termijn kunnen je ziek maken, weet kunt u in onze galerij, Waarom aroma’ s gedragsstoornissen trigger.

Geef een reactie