Ik ben allergisch voor alles.

Ein Bienenstich als tödliche Bedrohung
Als u allergisch bent voor bijen, stuifmeel is een gravure van het insect te levensgevaar? Grassen? Huisstof? Susanne Hilbert is tegen alle van de allergische en tegen honderden andere dingen. Hoe doet iemand dat kan een muggen beet fataal?

De lijst van allergieën is lang

Als ik zie van Ver dat iemand met Roken, ik switch onverwijld aan de kant van de weg. Niet omdat ik denk dat het degene is die uiterst onsympathieke, of omdat ik een strenge tegenstander van Roken. Mijn Probleem is een ander: ik ben allergisch voor rook. Al een paar rook deeltjes aan, dus het is voor mij levensgevaarlijk. En een Dating-ik houd van mannen en vrouwen, geen parfum of Aftershave is toegepast. Niet omdat ik niet van de geur. Voor mij de geur worden vernauwd, direct in de keel, en ik krijg geen lucht meer.

Ik wou dat ik kon stoppen op dit punt, om te delen wat ik ben allergisch voor.

Hoe allergieën optreden

Allergieën zijn een Overreactie van het immuunsysteem. Tot op de dag van wetenschappers niet precies uit te leggen hoe ze ontstaan zijn, en als je break-out of waarom. Daarnaast zijn er slechts vier procent van alle allergieën zijn volledig te genezen. Het kan daarom zijn dat mensen zoals Susanne Hilbert tegen tientallen, zelfs honderden stoffen allergisch zijn – en in de loop van je leven meer en meer allergieën te ontwikkelen.

Maar de lijst is nog altijd lang. En het ergste is dat Elke keer als ik geconfronteerd met een Allergeen, de reactie de volgende Keer nog erger. Zelfs de allergologen zeggen dat ik een uitzondering onder mensen met een Allergie ben.

Zelfs als kind voelde ik dat ik reageren op kleine dingen overgevoelig, maar niets meer. Toen ik werd gestoken terwijl de Camping door muggen, ik had constant het gevoel te moeten gebruik maken van het toilet. Maar ik duwde op mijn zwakke blaas. Mijn omgeving was meestal meer grappig dan je zorgen maken. Maar 15 jaar geleden, een gebeurtenis die mijn leven veranderd. Zelfs dan, ik vond het tuinieren zeer ontspannend: het onderhoud van de Kruidentuin te snijden van de rozen.

Hobby is bijna fataal

Een bij steekt mij in de Arm. Behalve voor een kloppende pijn die ik voel niets. Een paar uur later, maar ik voel me behoorlijk moe en zette me naar bed. Ik woon alleen. Toen ik Wakker, gillende pijn in mijn hoofd en de ledematen. Ik ben er vast van overtuigd, de griep en sleep mezelf naar een arts. Pas dan merk ik dat ik zowaar drie dagen en bijna ging in mijn bed. De diagnose van de dokter: Mijn hele immuunsysteem is volledig veranderd. En bij of muggenbeten zal de minste van je problemen.

Immuunsysteem volledig veranderd

Nu ben ik zelfs tegen metalen, additieven en conserveringsmiddelen en sommige kruiden allergisch. Mijn maaltijden is beperkt tot het absolute minimum en de groenten uit mijn tuin. Ik heb geleerd om aandacht te besteden aan de supermarkt, zorgvuldig op de product beschrijvingen. Ik moet lezen, maar iets, bedreigen mij branden huiduitslag, hallucinaties en flauwvallen – in korte, extreme shock reacties, die kan in ernstige gevallen fataal zijn. En de risico wil ik graag reageren alleen met tegenzin.

Genieten voor het diner, een SLOKJE wijn te drinken? Ik kan het helemaal vergeten. Alcohol en alkaloïden (zoals formaldehyde) ik zal je versteld staan van de ene op de andere Minuut, volledig, en ik heb dagen van ongelooflijke hoofdpijn. Dit betekent ook dat ik niet kan gebruiken op een conventioneel toilet artikel, cosmetica en schoonmaakmiddelen. Nu vertel ik mensen meestal, tegen wat ik ben niet allergisch voor. De lijst is veel korter.

Eerste hulp Epi-Pen

De Artsen hebben mij voorgeschreven op een zogenaamde Epi-Pen. Dit is een soort disposable spuit met een dosis adrenaline. Het hormoon verzwakt de reacties van mijn lichaam ver genoeg om het onder controle houden, totdat ik bij een arts. Het is in ieder geval een poging, heeft niet gebracht om me tot nu toe, maar nog steeds een heleboel. Het laatste jaar was voor mij een van de slechtste. Omdat mijn immuunsysteem is voortdurend in ontwikkeling meer allergieën – maar niet verdwijnen door de jaren heen. Ook problemen deodorant sprays, honden, paarden, gras, mijn eigen zweet mij de laatste tijd. Dat is de reden waarom ik vermijd fysieke inspanningen volledig. Vijf keer ik zou bijna zijn overleden aan een allergische shock.

In de tussentijd, heb ik geleerd, althans fysiek, met mijn allergieën. Alleen de reacties van andere mensen zijn nog steeds zeer pijnlijk. Dat is de reden waarom blijf ik meestal thuis. Het is verschrikkelijk om te moeten altijd uitleggen waarom ik op feestjes met niets te eten of te drinken. Gelukkig, ik heb een aantal goede vrienden die de zorg elke Keer raken mij en als mijn Lijfwachten rond mij. Maar soms voel ik me als een klein kind die moet worden begeleid. Maar dit is helaas de trieste waarheid.

Ook al ben ik allergisch voor alles, ik ben blij

Ik ben 40 jaar oud en Single. Ik denk dat het beter op die manier. Mijn allergieën zijn niet noodzakelijkerwijs geleid tot het feit dat ik het vertrouwen kwijt in de grote liefde – tenminste, ik zou graag willen geloven. Ik heb een regelmatige dagelijkse routine en kan vanuit huis werken. Ik ben blij met mijn leven. Zelfs als is het zeer beperkt, ik heb ontdekt nieuwe inzichten die ik nog niet eerder gezien. Mediteer ik voor enige tijd en heb mijn innerlijke rust. Ik heb geleerd om te genieten van de schoonheid van een stil afgelegen rivier. Als ik mijn hoofd uit het raam om de kristallen te ademen in de clear air, het is voor mij een Moment van volmaakt geluk. Ik heb geen Alternatief is dan om gewoon blij met mijn leven.

Geef een reactie