Hoe veilig is ons voedsel?

Wie sicher ist unser Essen?
De schandalen van ons voedsel. Veel consumenten zijn volledig onzeker – uit angst van een LebensmittelvergiftungDer van world health day elk jaar op 7. April gepleegd. Ziekten veroorzaakt door het eten zijn meer verspreid dan eerder geregistreerd. De WHO heeft daarom pleit voor een beter Toezicht. Waar ziektekiemen en wat de consument kijken voor een beoordeling moet worden op de loer:.

Bedorven vlees, e-coli, GM maïs– elke dag horen we van de nieuwe voedsel schandalen. Maar wat betekent het eigenlijk voor onze gezondheid? We beantwoorden de belangrijkste vragen.

Kunnen we nog vlees eten?

In principe, Ja – hoewel het vlees in de voeding te volgen, de meeste kritiek van de groep van de goederen. Omdat, ondanks alle controles opnieuw en opnieuw, zwarte schapen. Vlees en gevogelte moet nog meer op uw maaltijd plan. Omdat het gezonde eiwitten en essentiële voedingsstoffen, zoals ijzer en B-vitaminen.

Kan ik vangen over eten?

Dit is onwaarschijnlijk. Toch moet je niet eten pluimvee en eieren rauw, maar bij 70 °C en door te koken. Dus, een virus gedood kunnen worden. Messen en snijplanken grondig te reinigen en wassen van uw handen.

Enige tijd geleden waren er ook gevallen van mond – en-klauwzeer – wat betekent dat voor ons?

Maak je geen zorgen, mond – en-klauwzeer is onschadelijk voor de mens. Gebruikt, bijvoorbeeld vee, varkens en schapen. Slechts zeer zelden, er zijn gevallen van Overdracht, bijvoorbeeld in het geval van de veterinaire artsen. En: Het Virus veroorzaakt bij de mens meestal geen symptomen.

En wat, precies, rottend vlees?

Dit is de informele term voor vlees dat is onjuist of opgeslagen voor een lange tijd, en al is beschadigd. Helaas, sommige fabrikanten zijn niet zo precies met de Vers. Deel grijs of groenachtig Plekken zijn gewoon verwijderd, beschadigd stukken vlees of slachtafvallen als normaal vlees en kom in de handel.

Hoe betrouwbaar is de datum van minimale houdbaarheid?

De datum van minimale houdbaarheid is hoe lang het vlees onder de opgegeven temperaturen, is duurzaam. Echter, het biedt geen 100 procent garantie. Zo zijn er leveranciers die oude vlees met een nieuwe houdbaarheidsdatum.

Hoe weet ik of bedorven vlees?

De meest opvallende kenmerken zijn:

  • Het vlees ruikt een beetje muf of plakkerig.
  • Het oppervlak is sponsachtig en vettig.
  • Het heeft een groen of bruin verkleuring.
  • Veel van de vloeistof in de verpakking. Extra tip: het vlees begint te bederven, altijd op de rand af, dus de marges onder de microscoop.

Moet ik nu kopen, dus geen voorverpakte vlees?

Wij raden aan om te letten bij het winkelen op een betrouwbare herkomst. U kan herkennen, bijvoorbeeld, op de zegel van kwaliteit voor pluimvee, de DDD zegel van goedkeuring. Maar zelfs de lokale slager is het aanbieden van vlees uit de Regio, met garantie van Oorsprong, is een goed Alternatief.

Moet ik afzien van de kebab?

Nee, als je van kebab, kunt u ook toegang tot nog veel meer. Maar als een klant, u herkent een inferieur product. Kijk bij het kopen daarom liever twee keer. En zorg ervoor dat u hoe u het reinigen van de kebab shop. Is weggevaagd van de teller, bijvoorbeeld, altijd met dezelfde doek?

Wat gebeurt er als ik verrot vlees te eten?

Dit kan leiden tot Misselijkheid, braken, diarree en, in het ergste geval van voedselvergiftiging, bijvoorbeeld in het geval van Salmonella-infectie. Mijn tip: vlees, eet nooit rauw, maar altijd gekookt. En: Alles dat ruikt onaangenaam of ziet er fris uit, het beste om het weg te gooien.

Geef een reactie